ANKARA / ÇANKAYA - Leyla Turgut Anadolu Lisesi

Ara

"Trafikte Çoçukların Güvenliği" konulu ulusal proje kapsamında,  9. ve 10. sınıf öğrencilerimize trafikte çoçukların güvenliği eğitimi verildi. Vermiş oldukları eğitimden dolayı  Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği'ne ve trafik eğitmeni Sayın Mustafa Yavuz'a teşekkür ederiz.

Ara

7 Aralık 2023 Tarihinde başlayacak olan "Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?"  konuzlu  münazara yarışmasında  öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okul içi etkinlikler ve pano çalışmaları yapıldı. İlgili proje çalışmalarının örneklerine okulumuz menüsü altında oluşturulan “Dilimizin Zenginlikleri “ alt menüsünden de ulaşılabilmektedir.

Dilimizin Zenginlikler Projesi Uygulama Kılavuzu

Kas

Büyük komutan, büyük devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve milli mücadelenin kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. Yıldönümünde saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhu şâd olsun.

Törende emeği geçen tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem Leyla Turgut Anadolu Lisesi Ortak Sınavları Konu Soru Dağılım Tabloları

Okulumuzda Lokma Tatlısı İkramı

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır."

Mithat Cemal KUNTAY

9.,10.,11., Sınıflar Bilgi Yarışması Ödül Töreni

May

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Harun FATSA ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ayhan IŞIK'a ve okul müdürlerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz öğrencilerine yönelik Bilim Uygulamaları kapsamında;

May

Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda, akademik güdülenmelerine katkı sağlamak, öğrencilerimizin okula olan ilgilerini arttırmak, bilginin ve bilimin önemine dikkat çekmek, okulunu ve kendilerini temsil edebilme güçlerini kazandırmak, amacıyla okulumuzda düzenlenen bilgi yarışması sonuçlandı.