Leyla Turgut Anadolu Lisesi

Telefon : 0312 242 26 72
Belgegeçer : 0312 242 26 74
WEB https://leylaturgutanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2926 Cadde No 6 Çayyolu Çankaya / ANKARA 06810 Okulumuz Çayyolu Postahanesinin arka sokağında olup, Okulumuza Sıhhıye ve Güvenparktan kalkan Yaşamkent, Konutkent dolmuşları ve Koru Metrosuyla ulaşım sağlanmaktadır.
VİZYON : Bilim ve Teknolojinin Farkında olan, Değişime ve Gelişime Açık, Öğrenmeyi Temel İhtiyaç Kabul Eden, Değerlerini Yaşayan ve Yaşatan, Hoşgörü Sahibi Farklılıkları Zenginlik Kabul Eden, Etkili ve Nitelikli, Çağdaş, Demokratik Bireyler Yetiştirmektir.
MİSYON : Öğrencilerimizin Sahip Oldukları Özgün, Yapıcı, Yaratıcı Güçleri Tanımalarını Sağlamak ve Bu Güçleri Geliştiren, Sorumlu, Özgür, Üretken, Ana dilini Kullanan, Atatürk İlke ve İnkılaplarını Benimseyen Vatanını ve Milletini Seven Bireyler Olmalarını Sağlamaktır.
BAŞARILAR : Edebiyat, Sanat Dallarında Şiir, Kompozisyon, Deneme, Hikaye, Kısa Film, Resim, Müzik Alanlarında Türkiye ve İl Dereceleri Mevcuttur. Sosyal ve Sportif Etkinliklerde 2018-2019 Öğretim Yılında 10 Derecemiz Bulunmaktadır.

Biyoloji Laboratuvarı :1
Saatler : 8:45 - 15:45
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce, Almanca
Isınma : Kaloferli - Doğalgaz
Servis :
Ulaşım : Okulumuz Çayyolu Postahanesinin arka sokağında olup, Okulumuza Sıhhıye ve Güvenparktan kalkan Yaşamkent, Konutkent dolmuşları ve Koru Metrosuyla ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2926 Cadde No:6 Çayyolu Çankaya / ANKARA
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Uzaklığı; Eskişehir yolu üzerinden 18 km
Kontenjan Bilgileri : 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı İçin 9.Sınıf : 240 Okulumuza nakil gelmek isteyen öğrenciler https://e-okul.meb.gov.tr/ortaogretim/okl/ook06006.aspx adresinden son kontenjan durumunu öğrenebilirler.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alımı Yapılmaktadır. Yerel yerleştirme, lise okumaya hak kazanan öğrencinin e-devlete kayıtlı olan ikamet adresine en yakın olan liseye yerleştirilmesini sağlayan sistemin ismidir. Yerel yerleştirme yöntemiyle öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen kontenjanlara göre yapılır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : Akademik Başarı bölümünden incelenebilir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : YKS Yerleşme Oranı %80.93
Sportif Etkinlikler : Okulumuzun Futsal Takımı, Kız ve Erkek Voleybol, Basketbol Takımları, Bireysel olarak, Kız, Erkek Taekwondo, Karate Dallarında ilçe içi ve il genelindeki Yarışmalara Katılım Sağlamaktadır. Futsal, Voleybol, Basketbol, Hentbol Turnuvaları, Taekwondo, Karate Dallarında Derecelerimiz Mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler : Laboratuvarlarımızda Öğretmenlerimiz Eşliğinde Öğrencilerle Çalışmalar Yapılmaktadır. Bilimsel Yarışmalara Katılımlarımız Mevcuttur.
Proje Çalışmaları : TÜBİTAK Bilim Fuarlarına Çeşitli Alanlarda Projelerle İştirak Edilmektedir. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 2017
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuzda Avrupa Birliği Projeleri Kapsamında ERASMUS Çalışması Yürütülmektedir.
Diğer Hususlar : Sizler de Birinci Olmak İstiyorsanız İlk Tercihiniz LEYLA TURGUT ANADOLU LİSESİ olsun