ANKARA / ÇANKAYA - Leyla Turgut Anadolu Lisesi

Sıfır Atık

Neden Sıfır Atık?

May

İş sağlığı ve güvenliğinin konusunu genel olarak tıbbi, teknik, hukuki, psikolojik, beşeri ve yönetsel hususlar oluşturmaktadır.

Kas

Sıfır atık eğitimi projesi kapsamında okulumuzda "Atık Toplama Yarışması" yapılmıştır.

Kas

Bu anket, Leyla Turgut Anadolu Lisesi öğrenci ve personellerinin çevre bilincinin saptanması ve çevre farkındalığı yaratmak amacıyla hazırlanmıştır. Bu amaçla siz değerli katılımcılarımızın görüşlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bilgiler ışığında lise gençlerinden başlayarak her birimdeki bireylerin çevre bilincinin ortaya çıkarılması ve potansiyel iyileştirme alanlarının belirlenmesi hedeflenmektedir. Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Kas

Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan ve öğrencileri sürdürülebilir yaşam becerilerini benimsetmeyi amaçlayan etkinlikler, okulumuz öğretmenleri tarafından 27 Ekim Çarşamba günü izlendi.

Kas

Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan ve öğrencilere sürdürülebilir yaşam becerilerini benimsetmeyi amaçlayan etkinlikler 27 Ekim Çarşamba günü okulumuz öğretmenleri tarafından izletildi.

Ekm

NEDEN SIFIR ATIK?

Doğal kaynaklar, küresel ekonominin işleyişini ve yaşam kalitesini desteklemektedir. Bu kaynaklar yakıtlar, mineraller ve metaller gibi ham maddeler ile birlikte gıda, toprak, su, hava, biyokütle ve ekosistemleri de içermektedir. İyi işleyen bir ekonomi, doğal kaynakların ve ham maddelerin kesintisiz akışına bağlıdır. Kaynakların sürdürülebilir ve verimli bir şekilde yönetimi, günümüzde kaçınılmaz bir gereklilik durumundadır.

Ekm

"Sıfır Atık"; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atığın miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedeftir.